Thursday, December 28, 2006

PATLICAN KEBABI veya KURDAN KEBABI


Malzeme: 4 tane patlican, 2 orta boy domates, 3 sivribiber,2-3 kasik siviyag Koftesi icin: 250 gr kiyma, 1 orta boy sogan, 1 kasik salca, 2 dis sarmisak, tuz, karabiber, ve bolca kurdan.

Yapilisi:
  • Patlicanlarin kabuklarini alacali soyarak, tuzlu suya bastirin, daha sonra yikayip acisini akitin.
  • Kofte malzemesini yogurarak kucuk kofteler yapin.
  • Patlicanlari ince dilimler halinde kesip, tavaya siviyag koyarak kofteleri kizartin.
  • Kizarmis patlican dilimlerinin icine kofteleri koyup, sarin, uzerine birer dilim domates ve biber koyarak, tepelerine kurdan saplayin.
  • Tepsiye dizip, firinda 180 derecede pisirin.