Tuesday, December 12, 2006

TAVUKLU KABAK


Malzeme: 4 tane kabak, 250 gr tavuk gogus eti, 1 domates, 1 kasik salca, dereotu, kekik, tuz, kasar peyniri, zeytinyagi, 1 bardak su

Yapilisi:



  • Kabaklarin kabuklarini soyup, yikayin ve ortadan kesip, ortalarini havuz gibi acin.

  • Tavuk gogus etini kucuk parcalar halinde kesin ve zeytinyaginda kizartin.

  • Uzerine kusbasi dogranmis domatesleri , salcayi ekleyin ve su ilave edip pisirin.

  • Pismesine yakin, dereotunu, tuzunu, kekigini ekleyin ve altini kapatin.

  • Kabaklarin icine bu icten doldurun (suyunu saklayin) ve kabaklari tepsiye dizin.

  • Uzerlerine rende kasar peyniri koyun ve tencerede ki suyu tepsiye dokun.

  • Tepsinin uzerine aluminyum folyo koyup, firinda 200 derecede kabaklar pisene dek pisirin.