Wednesday, November 22, 2006

PATATESLI KOFTE


Bu ayki yemek etkinligini annemin mutfak kokusu ustlendi (patates ye-16). Ben de hem corbada biraz benim de tuzum bulunsun, hem de taze blogumu gorucuye cikarip biraz reklam yapmak icin iki tarifle katildim: Patatesli Kofte ve Sutlu Patates Corbasi.

Malzeme:6 - 8 tane irice patates

Koftesi icin:250 gr dana kiyma,250 gr kuzu kiyma,1 irice sogan,sarimsak,1 kasik salca,kuru ekmek veya galeta unu,tuz, karabiber, kimyon.
Yapilisi:
  • Patatesleri soyup, yikayip, iclerini oyun.

  • Butun kofte harcini karistirin.

  • Iclerini oydugunuz patatesleri koftelerle doldurun.

  • Patatesleri tepsiye dizip, diger tarafta hazirladiginiz salcali sosu patatesler kapanana dek tepsiye ekleyin. 200 derecede pisirin.