Monday, February 5, 2007

Mantar soslu tavuk

Malzeme: yarim kilo tavuk budu, 200 gr mantar, 200 gr kasar peniri, 1 kasik salca, sarmisak tozu, tuz, feslegen, bir limon suyu.

  • Tavuklari sivi yagda, onlu arkali kizartin.
  • Diger tarafta mantarlari bir kaba koyup, uzerini kaplayana dek su ilave edin ve ayrica bir limon suyunu sikin ve pisirin.
  • Bir tavaya, yarim bardak su koyup, bir kasik salcayi ezin/sulandirin ve ocagin altini acarak kaynayana dek kisik ateste bekletin.
  • Kaynayinca uzerine mantarlari ekleyin, peynirleri ekleyin ve suyu azalirsa tekrar su ilave edip, kisik ateste peynirler eriyene dek pisirin.
  • Atesten inmesine yakin rezene ekleyin.
  • Daha sonra kizartilmis tavuklarin uzerine sosu dokun.

Diger tarafta nudulu hazirlayin.