Malzeme: 4 tane kabak, 250 gr tavuk gogus eti, 1 domates, 1 kasik salca, dereotu, kekik, tuz, kasar peyniri, zeytinyagi, 1 bardak su
Yapilisi:
- Kabaklarin kabuklarini soyup, yikayin ve ortadan kesip, ortalarini havuz gibi acin.
- Tavuk gogus etini kucuk parcalar halinde kesin ve zeytinyaginda kizartin.
- Uzerine kusbasi dogranmis domatesleri , salcayi ekleyin ve su ilave edip pisirin.
- Pismesine yakin, dereotunu, tuzunu, kekigini ekleyin ve altini kapatin.
- Kabaklarin icine bu icten doldurun (suyunu saklayin) ve kabaklari tepsiye dizin.
- Uzerlerine rende kasar peyniri koyun ve tencerede ki suyu tepsiye dokun.
- Tepsinin uzerine aluminyum folyo koyup, firinda 200 derecede kabaklar pisene dek pisirin.