Malzeme: 1 kilo karides, 2 yesil sivri biber, yarim kilo kabak, bir tutam dereotu, 1 domates, 1 tutam maydanoz, 1 bag yesil sogan, tuz, 1 bardak sut, 1 kasik un, 1 kasik siviyag.
Yapilisi:
- Karideslerin kabuklari temizlenir ve yikanir.
- Teflon tencereye bir kasik sivi yag konur ve uzerine karidesler sira ile yerlestirilir.
- Kabaklarin kabuklari soyulur, yikanir ve halka halka kesilerek karideslerin uzerine yerlestirilir.
- Biberler, soganlar, dereotu, domates, maydanoz ayni sekilde kesilerek tencereye sira ile dizilir.
- En ustune tuz ve yarim bardak su eklenir ve kisik ateste pisirilir.
- Pismeye yakin, 1 bardak sutun icinde bir kasik un ezilir ve yemegin uzerine dokulur.
- Bir 5 dakika daha beraber pisirilerek servis yapilir.
Afiyet olsun...
Her hakkı Bloglararası "Kabak Tadi" Projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.