Malzeme:
Dalyan koftenin, koftesini daha once verilen kofte tarifinde ki gibi hazirlayin.
Buna ilaveten, 3 kasik bezelye, 1 tane havuc, 2 tane yumurta, 2 tane yufka, 1 salatalik tursusu, 2 kasik tereyagi, 1 yumurtanin sarisi, 1 kasik core otu.
Yapilisi:
- Bezelyeleri haslayip, kenara alin.
- Havucun kabugunu soyup, haslayin ve kup seklinde dograyin, kenara alin.
- 2 yumurtayi haslayip, her birini dorde bolun ve kenara alin.
- Salatalik tursusunu kup seklinde kesin.
- Sert bir naylon folyonun uzerine yogurdugunuz kofte hamurunu yayin.
- Borcam tepsinize sigacak sekilde boyunu ayarlayin. Ayrica enini de iki ucunun birbirine gelecegini ve malzemenin icinde kalacagini dusunerek ayarlayin.
- Uzerine bir baska naylon sererek, merdane ile acmaniz isinizi kolaylastiracaktir.
- Dikdortgen haline gelmis koftenin uzerine bodan boya bezelye, havuc, yumurta, tursulari dizin.
- Naylondan yararlanarak, dalyan kofteyi sikica rulo yapin (Burada iki uc birbirine gelecek).
- Diger tarafta yine bir naylonun uzerine dalyan koftenin eni ve boyuna sigacak sekilde iki yufkayi yayin.
- Uzerine dalyan kofteyi aktararak, yufkayi sarin.
- Borcam tepsisine aktarin.
- Yufkanin uzerine tereyagini bolca bir firca ile surun.
- Yumurtanin sarisini uzerine surun ve core otunu serpin.
- Uzerini aluminyum folyo ile kaplayarak firina koyun (Yufka, kofteden daha hizli kizaracagindan yufka yanmasin diye uzerini aluminyum folyo ile kaplayin).
- Bir saat kadar 180 derecede pisirin. Uzerinden aluminyum folyoyu alip, yufkayi da kizartin ve sicakken servis yapin.