Thursday, February 22, 2007

SUSAMLI SOMON BALIGI


Malzeme: 6 parca somon baligi (her biri 113 gr), 125 gr tuzsuz tereyag, 4 yemek kasigi zencefil(ginger), 1 kap siyah ve beyaz susam, karabiber, tuz.


Yapilisi:


  • Firini 246 dereceye (475 oF) isitin,

  • Kucuk bir tavada tereyagini, hintcevizi ile beraber eritin.

  • Erimis tereyagi ve hintcevizini somon baliklarinin her iki tarafina da surun ve somon baliklarini susama batirin.

  • Bir yagli kagida baliklari yerlestirerek, buzdolabinda 15 dakika bekletin.

  • Baliklari firina yerlestirin ve susamlarin rengi koyulasana ve baliklarin da ici pisene dek, yaklasik 3 dakika (ben daha fazla beklettim) pisirin.

Tarif: Sef ve yazar Wolfgang Puck'a ait.