Sunday, February 11, 2007

Pirasali Musakka


Malzeme: 1 kilo patlican, 2 sap pirasa, 100 gr yesil biber, 1 iri domates, 250 gr kiyma, sivi yag, 1 kasik salca
Yapilisi:
  • Patlicanlar halka kesilir (kabuklarini ben genelde dilimli soyarim-ama arkadasim bu tarif de soymadi) ve bol suda bekletilerek acilarinin cikmasi saglanir.
  • Suda alinan patlicanlar bir kere daha yikanir ve temiz bir bezle kurulanir.
  • Iyice isinmis sivi yaga veya fritoze atilarak, kizartilir ve kenara alinir. Not:Eger patlicanlar fazla yag cekmesin istiyorsaniz, tepsiye bir havlu kagit serip, patlicanlari uzerine yayiniz.
  • Diger tarafta iki kasik sivi yagda ince dogranmis ve yikanmis pirasalar hafifce kavrulur.
  • Uzerine kiyma eklenir, dogranmis yesil biberler eklenir ve salcasi konulur. Yarim bardak da su eklenerek kavrulur.
  • Tum kiymali malzeme bir tepsiye alinir ve uzerine patlicanlar yayilir.
  • En ustune, ince dilimlenmis domates halkalari ve butun biberler dosenerek firinda 15-20 dakika kadar 200 derecede pisirilir.
  • Not: Yemegin uzerinin yanmamasi icin tepsinin uzeri ya bir kapakla veya da aluminyum folyo ile kaplanir.