Malzeme: 1 su bardagi koftelik bulgur, 1/2 su bardagi su, 1 orta boy sogan, 3 dis sarimsak, 1 orta boy kirmizi taze biber, 2.5 su bardagi kiyma, 1 tatli kasigi nane, 1 tatli kasigi karabiber, 1 tatli kasigi pul biber, 2 tatli kasigi tuz.
Yapilisi:
- Bulgur genis bir kap icinde sicak su ile yumusayincaya kadar islatilir (30 dak)
- Diger tarafta sogan ve sarimsaklar soyulur, yikanir
- Sogan rendelenir, sarimsaklar cok ince kiyilir yada ezilir
- Kirmizi biber yikanir, cekirdekleri temizlenir ve cok ince kiyilir
- Bulgura kiyma, sogan, sarimsak, kirmizibiber, nane, karabiber, pul biber ve tuz ilave edilerek iyice yogrulur.
- Sislere butun olarak gecirilerek izgarada pisirilir ve sicak olarak sevris yapilir.
Tarif Dr. Nermin isik'in "Bulgur Yemekleri" kitabindan alinmistir. Orijinal tarif. Sn. Nevin Halici'ya ait.