Yapilisi:
- Nohut aksamdan yikanir ve 1/2 su bardagi su ile islatilir, ertesi gun basincli tencerede 1 su bardagi su ile haslanir
- Maydanoz yikanir, ayiklanir ve ince kiyilir
- Sogan soyulur, yikanir ve rendelenir
- Bir tepside kiyma, sogan, maydanoz, bulgur, tuzun yarisi ve karabiber biraz su ilavesiyle iyice yogrulur
- Findik buyuklugunde kofteler yapilir ve unlanmis tepsiye dizilir
- Arada sallanarak birbirine yapismasi onlenir
- Et, koftelerden daha kucuk parcalar halinde dogranir.
- Yagin 1 kasigi ayrilir
- Genis bir tencerede kalan 4 yemek kasigi yag ile et kavrulur, salca ve kirmizibiber ilave edilerek karistirilir.
- Uzerine 4 su bardagi sicak su dokulur ve kaynamaya birakilir
- Kaynayinca kalan tuz, kofteler ve haslanmis nohut ilave edilir, kisik ateste kofteler yumusayincaya kadar pisirilir.
- Sarimsaklar soyulur, 1/2 tatli kasigi tuz ile dovulur
- Yogurt biraz su ile ezilir, sarimsaklar ilave edilerek karistirilir.
- Ekmek birer lokmalik kucuk parcalara ayrilarak servis tabagina alinir.
- Uzerine ilitilmis topalak dokulur ve etrafi sarimsakli yogurt ile cevrilir
- Bir yemek kasigi tereyagi kizdirilarak uzerine gezdirilir
- Sicak olarak servis yapilir.
Dr. Nermin Isik'in Bulgur Yemekleri Kitabindan. orijinal tarif Sn. Nevin halici'ya ait.